06 september 07:51, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 70-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan).

21.36 Polisen tog emot samtal gällande att en person blivit rånad i området Ryd, Linköping. Personen, en man, hade rånats på sin mobiltelefon av fem-sex maskerade personer som hotat honom med tillhygge. Polisen har upprättat en anmälan om rån. Ingen person skadades fysiskt vid händelsen.

00.15 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en trafikolycka på riksväg 51, Hällestad. En person hade blivit påkörd och skadad. Ingen bilist fanns kvar på platsen. Den skadade personen, en man i 35-årsåkdern, fördes till sjukhus i ambulans med allvarliga skador. Orsaken till olyckan kommer att utredas och en förundersökning gällande grovt vållande till kroppsskada har inletts.

02.34 Polisen tog emot samtal om personrån i Finspång. Enligt samtal till polisen hade två personer blivit rånade på sina tillhörigheter, bland annat telefon och plånbok, av två andra personer. Vid rånet ska gärningsmännen hotat med ett vapenliknande föremål. Polisen har hållit förhör och händelsen utreds som rån.

04.37 Polisen larmades med anledning av en misshandel i en bostad i området Garnisonen, Linköping. En kvinna hade blivit misshandlad av en man i bostaden. Polis åkte till platsen och mannen , som är i 55-årsåldern, greps. Han misstänks för misshandel, olaga hott samt våldsamt motstånd.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.