Sök på polisen.se

07 september 07:20, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.44 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits och två har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.59 polisen fick samtal om att ett inbrottslarm hade utlöst på ett företag på Westmansgatan i Linköping. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att inbrott skett genom att någon har brutit upp en dörr till ett företag. Det är oklart om någon har varit inne och stulit något. Polisen har dock påbörjat en utredning om stöld genom inbrott.

01.54 polisen fick samtal om inbrott på Ektorpsgatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Polisen har spärrat av platsen och kommer senare att genomföra en brottsplatsundersökning. Oklart om något har stulits.

04.50 polisen fick samtal från Vilbergens centrum i Norrköping där glasrutor skulle ha krossats. Polisen åkte till platsen och upptäckte att glasrutor till tre olika företag har krossats. Polisen har påbörjat tre utredningar om stöld genom inbrott men det är oklart vad som stulits. Även brottsplatsundersökning är genomförd. Det finns ingen misstänkt. Polisen är angelägen om att få kontatk med personer som kan ha gjort iakttagelser från Vilbergen Centrum.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.