Sök på polisen.se
Uppdaterad 08 september 08:55

07 september 23:08, Mord/dråp, försök, Stockholms län

Två personer påträffade skadade utomhus i Vällingby efter samtal om ljud som lät som skottlossning.

Polis kallades till platsen efter larm om höga smällar som lät som skottlossning. Polisen har påträffat två skadade personer, deras skadeläge är i nuläget oklart. En av dem har förts med ambulans till sjukhus. 

Polisen söker efter en eller flera gärningsmän som ska ha lämnat platsen till fots. I sökandet deltar hundpatrull. Polisen har spärrat av ett område och kommer att genomföra en teknisk undersökning.

Polisen håller förhör med vittnen och en förundersökning om försök till mord har inletts.

Rättelse och uppdatering klockan 01.00
Tidigare uppgavs att två personer påträffats skadade men det är en person som påträffats skadad utomhus. Den skadade är en man i 20-årsåldern. Han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus. Inledningsvis uppfattade man att ytterligare en person var skadad men så visade sig inte vara fallet vid närmare kontroll. 

Polisen kontrollerar ett antal personer på platsen och söker i närområdet.

Uppdatering kl 08:54

Fyra personer är gripna misstänkta för försök till mord. Polisen kommer fortsätta med att utreda vad som har hänt i den pågående förundersökningen angående försök till mord.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.