08 september 06:45, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot tisdagen har polisens regionledningscentral hanterat 27 ärenden som rör Östergötlands län. En man har gripits för inbrott i källarförråd, se nedan.

02:31 SOS larmades till Muraregatan i Norrköping med anledning av en brand i en bil. Bilen stod parkerad utanför en villa. Branden spred sig till en bil som stod parkerad bredvid. Branden släcktes av räddningstjänst. En anmälan om grov skadegörelse genom brand är upprättad. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

-

01:10 Polisen larmades till Bondegatan i Mjölby. En man hade setts slå sönder en ruta till en parkerad bil. När polisen kom till platsen var mannen inte kvar utan hade lämnat platsen på cykel. Polisen upprättade en anmälan om försök till stöld. Polisen sökte efter mannen men det finns i nuläget ingen misstänkt.

-

05:10 Polisen larmades till ett flerfamiljshus Odalgatan i Norrköping. En av de boende hörde ljud från källaren. Det lät som om någon slog på något med hammare eller liknande. Polisen kom till platsen och en man anträffades i källaren. Han greps för stöld och misstänkt ha brutit sig in i flera förråd och stulit kläder. Kläderna fanns kvar på platsen tillsammans med mannen och de togs i beslag. Den gripne mannen, som är i 30-årsåldern, fördes till polisstationen för förhör.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.