Uppdaterad 09 september 06:05

09 september 00:47, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens händelser

00:01 Fjällräddning, Åre

En person som befinner sig på fjället tillsammans med ett sällskap har skadat sig. Polisens regionsvakthavande befäl har fattat beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor.

Uppdatering: Under ärendets gång förbättrades hälsoläget för personen så till den grad att ärendet inte längre behövde resurssättas, LSO avslutat.

01:26 - Rattfylleri. Laxsjö, Krokoms kommun

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen blåser föraren, en man i 60-årsåldern, positivt i sållningsinstrumentet och medtas till provtagning. Provet visar på värdet för grovt rattfylleri. Polis skriver anmälan och omhändertar mannens körkort.

Hittills under natten har en viltolycka inträffat, inga personskador rapporterade. En person har också omhändertagits enlig LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer) på grund av sin berusning.

04:12 - Lugnt i länet

06:12 - Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.