Sök på polisen.se
Uppdaterad 09 september 08:03

09 september 00:59, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser

00:12 - Rattfylleri. Norrmalm, Sundsvall

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen uppstår misstanke om att föraren, en man i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och förhörs. Polis skriver en anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Bilens nycklar omhändertas enligt polislagens 24 a § för att förhindra fortsatt trafikbrottslighet.

Även passageraren i bilen misstänks vara påverkad av narkotika och medtas till provtagning. En anmälan gällande narkotikabrott eget bruk upprättas av polis.

04:13 - Lugnt i länet

En viltolycka med älg har inträffat, inga personskador rapporterade.

06:15 - Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Uppdatering kl 08 (av Elisabeth Glaas, RLC-kommunikatör)
04:13 Drograttfylleri, Sundsvall
När en patrull ska stoppa och kontrollera en personbil stannar inte föraren. Ett förföljande sker och färden tar stopp i Skönsberg, Sundsvall. Föraren, som är en man, grips misstänkt för bland annat drograttfylleri. Åklagare ska besluta om föraren anhålls eller inte.
Området kring förarens bil spärras av då det finns misstanke om att föraren kan ha kastat ifrån sig föremål. Polis kommer att söka med hund i aktuellt området under dagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.