09 september 07:02, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:21 Trafikbrott, Gällivare
En ordningsbot (böter) gällande hastighetsöverträdelse upprättas på E10 vid Hakkas.

03:06 Trafikbrott, Övertorneå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Aktuellt fordon är avställt och föraren, en man i 50-årsåldern, saknar körkort. Förhör hålls och anmälan gällande grov olovlig körning upprättas. En ordningsbot (böter) utfärdas till fordonsägaren, som är passagerare vid stoppet.

03:58 Trafikbrott, Gällivare
Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Den är avställd och föraren, en kvinna i 35-årsåldern, saknar körkort. Förhör hålls och en anmälan gällande olovlig körning upprättas.

06:05 Trafikolycka, Gällivare
Polis kallas till en singelolycka på Nuolajärvivägen. En buss har kört in i en stolpe, enligt initiala uppgifter. Endast chauffören färdades i fordonet. Förhör hålls och anmälan upprättas.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Den inträffade på E10 vid Lansjärv, Överkalix kommun. Det finns inga uppgifter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.