01 april 12:28, Polisinsats/kommendering, Linköping

Insats mot dopning under gårdagen i Linköping.

Under gårdagens (onsdag) eftermiddag och kväll arbetade polisen i Linköping med dopningskontroller på ett av Linköpings större gym. Resultatet blev att fem män misstänks för dopningsbrott och beslag av misstänkt dopningpreparat gjordes.

Polisen arbetar kontinuerligt mot dopningsbrott och de allra flesta gymägare är positiva och medverkar till polisens besök och kontroller som görs utan föranmälan på gymmen.

Igår arbetade polisen civilt på det gym där satsningen skedde. Fem individer, alla män mellan 20-30 år, visade tecken på att bruka dopningspreparat och det beslutades att provtagning av männen skulle ske. Proverna är skickade på analys. Det togs beslut om husrannsakan i de fyra av männens omklädningsskåp på gymmet (den femte hade inget skåp). I tre av fyra skåp hittades misstänkt dopningspreparat som togs i beslag. Fynden ledde till ytterligare husrannsakningar i två bostäder. I bostäderna hittades mer misstänkt dopningsklassade preparat som också togs i beslag. Efter provtagningen förhördes männen och släpptes sedan. Misstankarna mot alla fem män gäller dopingbrott av normalgraden eget bruk och innehav.

Polisen arbetar aktivt mot problematiken med dopning. Medier är välkomna att kontakta områdespolisen och antidopningsansvarige i lokalpolisområde Linköping Maria Papanikolaou, för att prata mer om hur polisen arbetar mot doping.

Maria är tillgänglig via telefon 072-504 25 93 i eftermiddag mellan 15:30-16:30.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.