01 april 19:18, Trafikkontroll, Jämtlands län

I dag har polisen kontrollerat trafik på olika platser i Jämtland under dagen.

Här följer ett urval av dagens trafikkontroller:

Strömsund kommun

På E45 i Lövberga utfärdades sex ordningsböter gällande hastighetsöverträdelser.

 

Bräcke kommun

I Pilgrimstad utfärdades en ordningsbot (böter) till en förare med anledning av hastighetsöverträdelse. Förarens körkort omhändertogs också.

På E14 vid Gällö utfärdades en ordningsbot till en förare med anledning av att inte tillräckligt avstånd anpassats till framförvarande fordon samt för hastighetsöverträdelse. Förarens körkort omhändertogs.

På E14 vid Gällö utfärdades även en ordningsbot till en förare som inte anpassat avstånd till framförvarande fordon, som kört för fort samt som kört över heldragen linje.

Ytterligare två ordningsböter utfärdades på E14 vid Gällö med anledning av hastighetsöverträdelser.

Vid Anviken utfärdades en ordningsbot till en förare med anledning av att inte avstånd till framförvarande fordon hållits.

På E14 vid Bräcke utfärdades en ordningsbot till en förare med anledning av att bilen var överlastad.

 

Berg kommun

E45 vid Brånan utfärdas 27 ordningsböter och fyra körkort omhändertas gällande hastighetsöverträdelser. Högst uppmätta hastighet är 125 kilometer i timmen på en 80-sträcka.

E45 vid Hackås utfärdas en ordningsbot med anledning av att en förare inte anpassar avståndet till framförvarande fordon. Två förare kör fortare än tillåten hastighet och ordningsböter utfärdas.

I Svenstavik utfärdas en ordningsbot gällande hastighetsöverträdelse.

På länsväg 321 Hoverberg-Svenstavik utfärdas 15 ordningsböter gällande hastighetsöverträdelser. Boende i trakten har efterfrågat att kontroller av trafiken utförs på aktuell sträcka.

I Östnår utfärdas en ordningsbot gällande hastighetsöverträdelse.

Vid Eltnäsbodarna utfärdas en ordningsbot gällande hastighetsöverträdelse.

På länsväg 592 Hara-Sannsundsbron utfärdas en ordningsbot och omhändertas körkortet med anledning av hastighetsöverträdelse. Föraren kör 106 kilometer i timmen på en 70-sträcka.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.