För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

11 april 07:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 75 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:20 Polisen larmades till en parkering i Ingelstaområdet i Norrköping med anledning av ett bråk. En kille i övre tonårsåldern hade blivit misshandlad av en gärningsman som använde ett tillhygge. Den drabbade killen var vaken och talbar men fördes till sjukhus med ambulans, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Brottsplatsen spärrades av. En tonårig kille greps av polis, killen är misstänkt för grov misshandel. Under söndagsmorgonen anhölls killen, ärendet är därmed åklagarlett.

02:49 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Storgatan i Valdemarsvik med anledning av en brand. Enligt initiala uppgifter skulle ett trapphus vara rökfyllt. Det visade sig att det var en mindre glödbrand under ett balkonggolv som var orsaken till rökutvecklingen. En anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet genom brand upprättades. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Polisen har även hanterat ärenden som rör psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.