För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

11 april 12:24, Trafikbrott, Sandviken

En lastbilsförare tar bilnycklarna från en misstänkt berusad förare.

Enligt föraren till lastbilen har en personbil kört av vägen på Säljansvägen i Sandviken. Föraren till lastbilen stannar och går fram till föraren av personbilen, som hen upplever som berusad, och tar nycklarna och ringer polisen.

När polisen kommer till platsen är föraren till personbilen fortfarande kvar och blir kontrollerad av ambulanspersonal. Föraren, som är en man i 80-årsåldern, blåser negativt men har tidigare fått körkortet återkallat och blir därför misstänkt för grov olovlig körning.

Snabbare lagföring är ett arbetssätt som drastiskt minskar tiden från ett polisingripande till dom från 22 till cirka 6 veckor. Snabbare lagföring är ett uppdrag från regeringen och omfattar vanliga brott som ger högst tre års fängelse, till exempel rattfylleri, olovlig körning, narkotikabrott och stöld.

Ärendet sköts via så kallad snabbare lagföring och mannen blir medtagen till förhör, och redan den 22 april kommer domstolsförhandlingen att genomföras preliminärt.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.