Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

12 april 07:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.24 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, se nedan, men i övrigt har ingen frihetsberövats.

02.59 en inringare anmälde till polisen att han blivit bestulen i sin bostad på Vikbolandet. Inringaren, en man i 60-årsåldern, berättade att han haft besök av en person under kvällen. Under natten upptäckte mannen att personen hade lämnat bostaden och i samband med det upptäckte han också att han saknade sin bil, en telefon och sitt bankkort. Polisen påbörjade ett spaningsarbete och som ett resultat av det genomfördes en kontroll på en adress i Johannelund, Linköping. Då anträffades bilen och i samband med att polisen genomförde en husrannsakan i en bostad anträffades kvinnan och de stulna föremålen. Föremålen togs i beslag och kvinnan greps, misstänkt för stöld i bostad. Kvinnan är i 25-årsåldern.

03.54 polisen kallades till Södra Grytsgatan  i Norrköping med anledning av misstänkt inbrott. Polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som hänt. Polispatrullen upptäckte att det fanns tecken på inbrott och en utredning om stöld genom inbrott har påbörjats. Det är inte klarlagt vad som stulits och det finns ingen frihetsberövad.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.