12 april 08:18, Kontroll person/fordon, Malmö

Falsklarm, Klagshamn

Strax efter 08 inkom ett samtal till polisens ledningscentral från en person som påstod att det var en pågående hotfull situation på en skola i Klagshamn.

När operatören på ledningscentralen försökte att intervjua uppringaren närmre avslutade personen samtalet. Därefter har det ej gått att få kontakt med personen på telefon igen.

Inringaren bedömdes som oseriös, men ett flertal polispatruller beordrades till platsen för att genomföra en kontroll. Även ambulans tillkallades för att det var oklart om det kunde finnas någon skadad person på platsen.

En grundlig kontroll av den aktuella skolan genomfördes. Även ytterligare en skola i närområdet genomsöktes för att utesluta att det fanns någon sanning i larmsamtalet.

Inget tecken på någon hotfull situation hittades.

En minderårig elev som befann sig på den aktuella skolan kontrollerades närmre och är nu misstänkt för att ha ringt in falsklarmet.

Polisen är klara på platsen. Anmälan upprättas.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.