Uppdaterad 13 april 12:54

13 april 06:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.      UPPDATERING om nattens brand i Söderköping.

06.23 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

00.20 SOS-larm till polisen om brand i byggnad på landet i Söderköpings kommun. Polisen åkte till platsen, där det var en fullt utvecklad brand. Polisen har påbörjat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet. Brandplatsen har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

Uppdatering 12.45: Polisens kriminaltekniker har under förmiddagen varit på brandplatsen och genomfört en undersökning. Vid den undersökningen har kvarlevorna av en människa anträffats. Kvarlevorna har inte identifierats men allt tyder på att det är den i huset bosatte mannen, som var i 65-årsåldern. Kvarlevorna kommer att genomgå en rättsmedicinsk obduktion där identitet och dödsorsak om möjligt kommer att fastställas. Mannens närmaste anhöriga har underrättats.

00.51 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Metallvägen i Motala upptäckte polispatrullen att bilen var efterlyst på grund av olovligt förfogande. Bilen togs i beslag och bärgades till en uppställningsplats. Bilen kördes av en kvinna i 25-årsåldern och hon misstänks nu för olovligt förfogande.

01.23 samtal till polisen om att krossat glas hade upptäckts på en livsmedelsbutik på Råssnäsvägen i Motala. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om skadegörelse och även en brottsplatsundersökning är genomförd. Polisen tar gärna emot tips eller iakttagelser från platsen. tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.