För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

15 april 06:58, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat närmare 70 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. De händelser som sticker ut:

22.08 Polisen fick samtal om att det hade varit inbrott i en villa i Bankeryd, Jönköping. Huset hade stått tomt under dagen och detta upptäcktes när en boende kom hem. Någon har tagit sig in via sovrumsfönstret. Polis kom dit och gjorde en brottsplatsundersökning och tog uppgifter för en anmälan om grov stöld genom inbrott. Det är oklart vad som kan vara stulet.

01.39 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de skulle stoppa en bilist i Hovslätt, Jönköping. Föraren valde att försöka köra ifrån polisen och körde då in i en trädgård och krockade med ett träd i ett villaområde. Mannen som körde hade inte bälte och klagade på smärta i nacken, men ska preliminärt inte ha varit allvarligt skadad. Han är i 25-årsåldern.
Bilen var inte hans och polisen kunde inte få tag i ägaren. Mannen är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel alternativt olovligt brukande, drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och brott mot knivlagen. Han fördes till polisstationen för tillnyktring, ej formellt gripen.

Utöver detta har polisen hanterat flera fall av psykisk ohälsa, utfärdat böter för trafikbrott, hanterat viltolyckor, etc och åkt på larm från allmänheten som inte lett till gripanden eller att någon var skadad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.