För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

15 april 17:49, Olaga frihetsberövande/människorov, Örebro

Två personer har häktats och två personer sitter anhållna efter att de under gårdagen gripits misstänkta för bla olaga frihetsberövande.

Det olaga frihetsberövandet skedde den 20 februari i ett parkeringshus i Örebro då ett barn i fyraårsåldern rövades bort av sina biologiska föräldrar. Barnen var vid tillfället LVU-placerat. Sedan dess har barnet varit försvunnet. Under gårdagen hittades barnet i ett samhälle i Värmland och de biologiska föräldrarna kunde gripas misstänkta för olaga frihetsberövande och försök till olaga frihetsberövande. Dessa är nu häktade. Utöver dessa greps och anhölls ytterligare två personer misstänka för olaga frihetsberövande och medhjälp till detta. En person greps och häktades redan i februari. Totalt sitter nu alltså fem person misstänkta i ärendet. Utredningen har varit mycket omfattande och polis och åklagare är lättade över att barnet nu är tillrätta. Barnet mår fysiskt bra och befinner sig nu på en säker plats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.