För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

15 april 20:09, Rån, Värnamo

Polis sköt varningsskott i samband med ett grovt rån.

19:20 Polis larmades till en butik på Ringvägen i Värnamo med anledning av ett rån. En person ska ha visat upp ett pistolliknande föremål mot butikspersonal. Gärningsmannen ska ha fått med sig gods innan gärningsmannen lämnade butiken.

Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till adressen.

Ungefär tio minuter efter det inkomna larmet hade en polispatrull fått kontroll på gärningsmannen i närområdet. I samband med gripandet avlossade en polis ett varningsskott. Den gripne mannen är i 20-årsåldern.

Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

En förundersökning gällande grovt rån har inletts.

I och med att en polis avlossat sitt tjänstevapen kommer en anmälan, enligt rutin, att skickas till Särskilda utredningar, SU. Utredningen kommer att ledas av åklagare vid Särskilda åklagarkammaren.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.