17 april 07:00, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:04 Skadegörelse, Sundsvall
Polis kallas till Nacksta där en bil utsatts för skadegörelse. Polis håller förhör med bilägaren och upprättar en anmälan gällande skadegörelse.

00:35 Trafikbrott, Härnösand
Polis får samtal om att två a-traktorer körs i hög hastighet på E4 mellan Timrå och Härnösand. Vid Härnösand stoppar polis fordonen. Förarna, som båda är under 18 år, misstänks för olovlig körning. A-traktorerna tas i beslag och förarnas körkort omhändertas. Anmälningar gällande olovlig körning upprättas.

01:18 Misshandel/rån, Kramfors
Samtal inkommer om att en man blivit rånad av ett par personer. De ska med våld ha tilltvingat sig mannens ägodelar. En stund därefter kommer ett samtal från en annan man som uppger att han har blivit misshandlad på en annan plats i centrala Kramfors av ett par personer. Polis håller förhör med båda männen och upprättar anmälningar gällande misshandel och rån.

03:41 Stöld/inbrott, Kramfors
Polis kallas till en kyrka i trakten av Bollstabruk efter larm om inbrott. Det är i nuläget oklart vad som eventuellt har stulits. En anmälan upprättas gällande stöld genom inbrott.

04:27 Narkotikabrott, Sundsvall
Polis kallas till en adress i Sundsvall med anledning av en högljudd fest i en bostad. Sju män som befinner sig där misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk, varav en av dem även misstänks för innehav. Provtagning utförs och anmälningar upprättas.

04:38 Misshandel, Sundsvall
Samtal inkommer om en misshandel på en adress i Sundsvall. Polis beordras dit. Två män är inblandade och en anmälan och motanmälan gällande misshandel ska upprättas.

En viltolycka där ett lodjur och en lastbil var inblandade har anmälts till polisen under natten. Den inträffade på E4 vid Husum. Det finns inga rapporter om personskador. Lodjuret dog och kadavret togs omhand av eftersöksjägare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.