Uppdaterad 17 april 08:48

17 april 08:04, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat 55 ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkt för brott (se nedan).

21.30 Polis larmades med anledning av en misstänkt stöld från en godsvagn/trailer i Nässjö. En person som misstänktes ha försökt ta sig in i en lastbil hade setts lämna platsen springande. Flera polispatruller åkte till platsen och man konstaterade att en stöld skett. Efter spaning kunde tre personer gripas misstänkta för stöld och de fördes till polisstationen för vidare utredningsåtgärder. De tre personerna anhölls senare under natten, efter beslut av åklagare. Exakt vad som stulits är oklart.

00.59 Polis larmades med anledning av att en person i Värnamo blivit bestulen på sin bil. Personen upptäckte stölden genom en gps-funktion. Polis larmades ut och bilen kunde lokaliseras. En anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.