17 april 16:57, Sammanfattning kväll, Jämtlands län

Ett urval av kvällens händelser kl 17:00-22:00

15:21 - Fylleri. Frösö, Östersund

Polis får samtal om att mängder med ungdomar ska ha samlats och att berusningsgraden ska vara hög. Vid kontroll av platsen påträffas ungdomar som är berusade av alkohol men det framkommer också uppgifter som gör gällande att användande av lustgas ska ha förekommit på platsen.

Polis omhändertar några av ungdomarna på grund av deras berusning och tar kontakt med deras vårdnadshavare.

Polis på plats har även påtalat riskerna med alkohol och lustgas samt kombinationen av de båda.

16:17 - Trafikkontroll. Centrala Strömsund

Polis genomför en trafikkontroll där fokus är på hastighetsövervakning. Samtliga kontrollerade bilar var utan anmärkning.

17:21 - Lugnt i länet

18:05 - Skoterolycka. Terräng, Åre

Polis får samtal om en olycka med skoter. Två personer ska vara inblandade i olyckan varav den ena kunnat ringa efter hjälp. Initiala uppgifter gör gällande att den andre personen är allvarligt skadad.

Polis arbetar tillsammans med fjällräddare och ambulanspersonal på platsen. Angående skadeläge hänvisas frågor till sjukvården.

Uppdatering kl 21:08

De två personerna som var inblandade i olyckan är en man och en kvinna. Mannen bedömdes vara allvarligt skadad. Även kvinnan ska vara skadad med en eventuell fraktur och under vård. Angående skadeläget hänvisas till sjukvården.

Samtliga inblandade resurser från polis, sjukvård och fjällräddare har lämnat olycksplatsen. Den aktuella skotern är tagen i beslag för undersökning och polis kommer utreda händelsen vidare.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.