För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

19 april 06:47, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 25 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:14 Polis larmades till en bostad i området Runneryd i Nässjö med anledning av ett bråk. En man, som är i 40-årsåldern hade misshandlat en kvinna han har en relation med. Mannen greps misstänkt för misshandel. Senare anhölls mannen, ärendet är åklagarlett. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter kring kvinnans skadeläge.

00:31 Polis larmades till en bostad i Skillingaryd, Vaggeryd, med anledning av ett rånförsök. Flera gärningspersoner ska ha tagit sig in bostaden och försökt att råna bostadsinnehavaren, men gärningspersonerna ska inte ha tillgripit något. I samband med detta ska gärningspersonerna ha slagit bostadsinnehavaren, men bostadsinnehavaren var inte i behov av sjukvård. En förundersökning gällande försök till rån inleddes. Brottsplatsen spärrades av. Ingen är frihetsberövad i ärendet.

01:37 Polis och väktare larmades till ett företag i Hestra, Gislaved, med anledning av ett inbrott. När polis kom till adressen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Minst en ruta var krossad. Vad som har stulits är i nuläget oklart. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.