02 april 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

23:44 Lilla Edet, skadegörelse genom brand.
En bil brinner i Lödöse varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Oklart hur branden startat i nuläget. Branden släcks och patrullen tar uppgifter för en anmälan samt kontaktar ägaren. Finns uppgifter om en annan bil som lämnat platsen strax innan branden startade som får kontrolleras.

23:45 Bengtsfors, trafikolycka.
En personbil kör av vägen och krockar med ett träd varför räddningstjänst, ambulans samt polis larmas till platsen. En person påträffas utanför bilen och uppgifter från platsen säger att det är en man samt att han är mycket allvarligt skadad. Mannen flygs med ambulanshelikopter till sjukhus i Örebro. Polisen hör vittnen, tar upp en anmälan samt tar bilen i beslag för en trafikteknisk undersökning.

00:57 Göteborg, skadegörelse genom brand.
En bil brinner på Aprilgatan varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Branden släcks och det är oklart i nuläget hur branden startat. Patrull kontaktar ägaren och en anmälan skrivs.

00:58 Göteborg, allmänfarlig vårdslöshet.
Larm inkommer om en lägenhetsbrand på Friskväderstorget varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Visar sig att det börjat brinna på spisen i samband med matlagning. Bland annat har man försökt att släcka branden genom att kasta vatten på kokkärlen som innehöll olja av något slag vilket fick till följd att det tog sig ännu mer. De boende tog sig själva ut från lägenheten utan att någon har kommit till fysisk skada. Branden släcktes av räddningstjänst och polisen tog uppgifter för en anmälan.

03:03 Mölndal, stöld genom inbrott.
En anmälare väcks av ett kameralarm och kan då se att någon är inne i hans bil i centrala Lindome. Larmar polisen som kommer till platsen men då är inga tjuvar kvar. Man kan se på kamerabilderna hur en okänd man tar delar från bilen. Tekniker kommer göra en platsundersökning under fredagen för att eventuellt säkra spår. Bilen som man tagit delar ifrån är en BMW.

03:28 Borås, misshandel.
En man blir misshandlad i området Hulta av flera för honom okända personer. Oklart vad upprinnelsen till bråket skulle röra sig om. En patrull till platsen som tar uppgifter för en anmälan samt hör vittnen på platsen. Man har även säkrat spår som kommer att lämnas in för en teknisk undersökning. Mannen får uppsöka sjukhus då hans läpp spruckit i samband med misshandeln, ingen gripen i nuläget.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.