02 april 07:15, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits, se notiser nedan. De händelser som sticker ut:

22.26 Det kom larm om bråk i en bostad i Skänninge. Polisen kom dit. En man i 40-årsåldern greps, misstänkt för att ha misshandlat en kvinna i nära relation. Han belades med handfängsel. Vid kl 06.50 var mannen fortfarande formellt gripen. Den drabbade kvinnan kontrollerades av ambulanspersonal men ska inte ha varit allvarligt skadad fysiskt.

23.49 Polis larmades till en adress i Vadstena kommun med anledning av att det hade varit ett bråk i bostaden. Polis kom dit. Det visade sig att det inte fanns grund för misstanke om brott, men en kvinna som befann sig på platsen hade hållit sig undan att avtjäna ett fängelsestraff. Hon kördes till Kriminalvården för vidare hantering. Kvinnan är i 45-årsåldern.

00.09 Polisen fick samtal om ljud av bråk i en lägenhet i Mjölby. Polis kom dit och efter att ha försökt få klarhet i vad som hänt så greps en kvinna i 20-årsåldern. Hon var vid 06.30-tiden fortfarande formellt gripen, misstänkt för misshandel. Den drabbade är en kvinna i samma ålder. Bakgrunden till bråket ska utredas.

00.47 SOS larmade om en brand vid Hellgrenshagen i Malmslätt, Linköping. Det var en byggnad vid idrottsplatsen som brann. Räddningstjänsten släckte. Polisen sökte med flera patruller på platsen, bland annat med hund, men någon misstänkt person kunde inte hittas. Patrullerna pratade med flera personer på platsen. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd och har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.  

01.13 SOS larmade om brand på Himnavägen i Linghem. Polis och räddningstjänst kom dit. Det var två elsparkcyklar som hade brunnit, eventuellt med hjälp av någon brandfarlig vätska. Polisen skrev anmälan om skadegörelse genom brand.

04.30 Det kom larm om att det precis hade varit inbrott i en jourlivsbutik i centrala Motala. Någon hade krossat en ruta, varit inne i butiken och sedan lämnat till fots. Även en intilliggande restaurang hade en trasig ruta enligt inringaren. Polis kom dit. Det är oklart om det var en eller fler gärningspersoner. Polisen lyckades inte få tag i någon misstänkt och det är oklart vad som kan vara stulet. Polisen skrev en anmälan om stöld genom inbrott i jourlivsbutiken och en anmälan om skadegörelse mot restaurangen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.