02 april 07:56, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:46 Viltolycka, Sollefteå: Personbil kolliderar med två älgar i Helgum. Det finns inga uppgifter om personskador. Den ena älgen blir kvar på vägen och den andra springer från platsen. En eftersöksjägare kallas ut.

01:01 Drograttfylleri, Härnösand: Vid stopp och kontroll av en personbil i Härnösand misstänks föraren vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. En anmälan gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott, bruk, upprättas. Provsvar får visa om föraren gjort sig skyldig till brott.

01:50 Stöld/inbrott, Timrå: Polispatrull beordras till Timrå industriområde med anledning av ett misstänkt pågående inbrott. Två personer, en man och en kvinna, påträffas på platsen. I en bil anträffas slangnings-utrustning och en dunk som tas i beslag. En anmälan gällande stöld upprättas.

02:15 Skadegörelse, Sundsvall: Polispatrull beordras till Korsta där en glasruta i en port gått sönder i samband med att två personer bråkat. Patrullen samtalar med personerna och upprättar en anmälan gällande skadegörelse.

03:48 Våldtäkt, Timrå: Polisen får samtal från en kvinna som uppger att en man som hon känner har våldtagit henne. Polispatrull beordras till platsen och mannen grips. Förhör hålls och mannen anhålls under morgonen av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.