Uppdaterad 02 april 21:39

02 april 19:51, Vapenlagen, Linköping

Pojke med pistol greps i Tallboda centrum.

17.59 polisen fick samtal om att en pojke som höll i en pistol skulle ha setts nyligen vid Tallboda centrum i Linköping.

18.12 polisen är framme vid Tallboda centrum och börjar utreda vad som hänt.

19.23 vid kontroll av en pojke som befann sig på den aktuella platsen anträffades en pistol, som han hade instoppad i byxlinningen. Pistolen förefaller vara en funktionsduglig kolsyrepistol med tillbehör. Misstanke uppstår om vapenbrott och pistolen med tillbehör togs i beslag och kommer att undersökas närmare av polisen.

Då pojken inte ville uppge sin identitet för polisen blev han gripen som misstänkt för vapenbrott. Men när han förts till polisstationen för förhör kunde hans identitet fastställas och det blev klart att han inte är straffmyndig, dvs inte femton år. Gripandet hävdes och han överlämnades till vårdnadshavare. Ärendet kommer att drivas vidare som en ungdomsutredning.

Polisen vill rikta ett tack till den uppmärksamma inringaren som möjliggjorde för polisen att ingripa innan något ännu allvarligare inträffade.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.