För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

20 april 15:44, Olaga hot, Örebro

Polis har gripit en man i 30-årsåldern som är misstänkt för grovt olaga hot och blåljussabotage.

Mannen hade först gått in i en butik på norr i Örebro och där hotat kassapersonal med en kniv och sagt åt kunder att ringa polisen. Därefter lämnade mannen butiken utan att skada någon.

En stund därefter ringer han in till polisens ledningscentral och i samtalet med operatören hotar han bl.a. att spränga polishuset och vill att polisen ska hitta honom. Under samtalet hör operatören att det lät som att mannen slog sönder något.

Strax därefter säger mannen att han finns i polisens reception där han snabbt kunde gripas av en polispatrull. Det visade sig att han strax därinnan gjort skadegörelse på en polisbil som stod parkerad utanför polishuset vilket var det som operatören hört under samtalet med mannen.

Efter förhör beslutade åklagare att anhålla mannen som misstänkt för grovt olaga hot och blåljussabotage vilket bestod i att polisbilen måste repareras innan den går att använda i tjänsten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.