För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

20 april 16:35, Övrigt, Jönköping

Kvinna fuskade på körkortsprov - använde kamera.

14:41 Polis larmades till Bataljonsgatan i Jönköping med anledning av att personal på Trafikverket uppmärksammat en kvinna som fuskat under teoriprovet till körkortet. Kvinnan, i 50-årsåldern, ska ha haft en kamera fäst på skjortan. Polispatrull på plats har genomfört vittnesförhör och en anmälan om grov osann försäkran i samband med förarprov kommer skrivas.

* Transportstyrelsen har ändrat reglerna så att det är straffbart att fuska vid teoriprov och använda otillåten hjälp. Sedan den 1 mars 2020 ska provtagaren lämna försäkran att på heder och samvete intyga att inte använda otillåtna hjälpmedel eller på annat sätt missbruka provet. Brottet är Osann försäkran och straffsatsen är böter eller fängelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.