21 april 06:50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.17 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, en har omhändertagits och en har fått följa med för provtagning angående misstänkt drogpåverkan.

00.40 i samband med en kontroll i stadsdelen Hageby i Norrköping blev en man i 20-åråsåldern misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

00.44 polisen fick samtal om misstänkt inbrott i ett garage i centrala Linköping. När polisen kom dit möttes man av ett par personer på cykel, varav de ena stämde på ett angivet signalement. Den personen kunde gripas för försök till stöld, då det även upptäcktes att en dörr till garaget var uppbruten. Det är inte känt ännu att något saknas från garaget. Den gripne är en man i 20-årsåldern och han blev vid 03-tiden anhållen av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för försök till stöld.

04.26 SOS-larm till polisen om trafikolycka på E4 Linköping där en bilist ska ha kört in i ett vägräcke i norrgående körriktning. Polisen har varit på platsen och bedömt att det inte finns någon misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.