22 april 07:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.40 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.00 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Hamngatan i Norrköping uppstod misstanke om rattfylleri på en man i 60-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör och i samband med provtagningen visade det sig att mängden alkohol understeg den straffbara gränsen varvid misstankarna avskrevs och mannen frigavs.

00.52 samtal till polisen om viltolycka på E4 i norrgående körriktning vid Mjölby Östra infart. Inga skador på bil/förare och älgen sprang till skogs och spårades av en jägare.

05.04 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Låskolvsgatan i Linköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig brinna i en personbil som tillhör ett företag. Polisen har påbörjat en utredning om mordbrand alternativt grov skadegörelse.

05.34 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 23/34 vid Västra Eneby. Ingen allvarlig personskada och ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.