23 april 06:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits men i övrigt har ingen frihetsberövats under natten.

00.00 SOS-larm till polisen om brand i byggnad i Vadstena. Det visade sig brinna i två garage. Polisen åkte till platsen för att utreda. En person, som anträffats i närheten av bränderna fördes till sjukhus med ambulans, kraftigt påverkad. Polisen inledde en förundersökning om mordbrand och grep mannen som förts till sjukhus. Han fördes till polisstationen där han lades in för tillnyktring och därefter kommer han att förhöras och åklagare att kontaktas. Mannen är i skrivande stund fortfarande inte förhörd.

00.23 samtal till polisen om att en man uppehöll sig på en innergård i Vasastaden i Linköping. Polisen åkte till platsen för att kontrollera vad som hänt och det visade sig att det var en man som bar på en kniv. Mannen, som är i 45-årsåldern blev misstänkt för brott mot knivlagen och kniven togs i beslag för destruktion. Ingen brottsmisstanke i övrigt.

02.16 polisen åkte till en bostad på Ekön i Motala där man kunde misstänka att en person var i behov av hjälp. Polisen träffade på två personer i en lägenhet och därefter påbörjades en utredning om misshandel. Den som drabbats är en kvinna i 25-årsåldern och hon har förhörts om händelsen. En man i 30-årsåldern som kvinnan sammanbor med greps och fördes till polisstationen för förhör. Efter att han förhörts om misstanke om misshandel anhölls han vid 05-tiden av åklagare.

05.37 en person ringde från stadsdelen Lagerlunda och anmälde att en inbrott hade inträffat i villabostaden under natten. Den drabbade vaknade av att en balkongsdörr stod öppen. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld genom inbrott. Det som saknas initialt är en telefon, en handväska och cigaretter. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och säkrat en del spår.

Det finns inga brott eller allvarlig ahändelser att rapportera om. 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.