24 april 06:40, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

22.47 Mölnlycke, sabotage mot blåljusverksamhet
På Råda Torg har någon kastat sten mot en polisbil som stod parkerad. Plåtskador samt sönderslagen ruta på bilen. Enligt vittnen har två mörkklädda maskerade personer setts springa från platsen. Flera personer är kontrollerade i området men i nuläget finns ingen misstänkt. En anmälan om sabotage mot blåljusverksamhet har upprättats.

00.43 Orust, drograttfylleri
I Skåpesund stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 45-årsåldern som misstänks vara påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri.

00.46 Mark, trafikolycka
På länsväg 614 i Sätila har en bilist kolliderat med en älg. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, får åka med ambulansen till sjukhus för kontroll. Jägare utringd för att leta efter den skadade älgen.

02.49 Kungälv, drograttfylleri m.m.
På Munkegärdegatan kontrolleras en bilist av polisen. Föraren, en man i 30-årsåldern, visar tecken på narkotikapåverkan och tas med för provtagning. Han misstänks även för narkotikainnehav samt brott mot knivlagen. En kvinna i 40-årsåldern som åkte med i bilen misstänks också för narkotikainnehav. Narkotikan och kniven har tagits i beslag. Även bilen tagen i beslag enligt trafikbrottslagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.