Uppdaterad 24 april 13:38

24 april 10:41, Trafikolycka, Linköping

Riksväg 35 avstängd efter olycka med två personbilar inblandade.

10.15 SOS larmade om en trafikolycka med två personbilar på riksväg 35, mellan Bankekind och Grebo, nära Fillingerakan. En av de drabbade verkade vara allvarligt skadad.

10.29 Polis på plats. Räddningstjänsten hade spärrat av vägen helt för trafik i båda riktningar under räddningsarbetet.

10.40 Preliminärt kommer vägen att vara avstängd i ytterligare 30 minuter.

11.11 Den andra drabbade personen bedömdes vara lindrigt skadad och följde med ambulans till sjukhus. Föraren av den andra bilen bedömdes vara allvarligt skadad och har också förts till sjukhus.

Räddningstjänst och ambulans lämnade platsen och trafiken kunde släppas på. Polisen kommer att ta båda fordonen i beslag för teknisk undersökning. Bilarna står utanför vägbanan och hindrar därmed inte trafiken. Bärgare är beställd.

13.35 En man i 80-årsåldern som körde den ena bilen har avlidit av sina skador. Närmast anhöriga är underrättade. En kvinna i 75-årsåldern som var passagerare i samma bil vårdas på sjukhus, och bedöms vara allvarligt skadad.

Polisen kommer att utreda orsaken till olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.