24 april 12:38, Olaga hot, Norrköping

Bil stoppades på E4 efter larm om hot.

11.17 Polisen stoppade en bil för kontroll på E4 norrgående vid Nyköpings bro. En person i bilen skulle ha setts hålla i ett vapenliknande föremål i Norrköping strax innan. Polisen hade fått larm om detta och vilken bil som hade varit inblandad.

I samband med stoppet stängdes all trafik av i norrgående riktning på E4. Stoppet hävdes efter ett par minuter när polisen hade fått kontroll på de två personer som fanns i bilen. Det var en man och en kvinna som satt i bilen, båda i 50-årsåldern.

Polisen sökte i bilen och hittade ett ofarligt föremål som skulle kunna uppfattas som ett skjutvapen. Det handlar inte om något luftvapen eller liknande.

Händelsen ska ha startat i Norrköping med en incident på en parkeringsplats, där ena parten ska ha upplevt att de hade hotats med ett skjutvapenliknande föremål. Polisen skriver en anmälan om olaga hot, men inget brott mot vapenlagen, för att utreda vad som har hänt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.