26 april 06:51, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:33 Polis larmades till centrala Norrköping med anledning av ett rånförsök. En man, som är i 25-årsåldern, var ute på promenad när två gärningspersoner konfronterade mannen. Gärningspersonerna visade upp ett tillhygge och försökte att råna mannen, men mannen lyckades att ta sig från platsen. Mannen blev inte rånad på något och mannen skadades inte fysiskt. Händelsen rubriceras som försök till rån samt olaga hot. Flera polispatruller involverades i ärendet men ingen är frihetsberövad i ärendet. Polisen är intresserad att få in tips och iakttagelser kring denna händelse. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

00:20 Polis larmades till en adress i Skäggetorp i Linköping med anledning av att inringare hade hört höga smällar. Dessa smällar kunde uppfattas som misstänkt skottlossning. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till adressen i Skäggetorp. När patrullerna anlände till adressen påträffades skador på en fastighet som tyder på att någon eller några hade avfyrat ett skjutvapen. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med detta. En förundersökning gällande grovt vapenbrott samt grovt olaga hot inleddes. Platsen spärrades av, kriminaltekniker kallades till adressen. Polisen har även vidtagit andra utredningsåtgärder exempelvis dörrknackning och polispatrullerna har fotodokumenterat platsen. Även vapensökshund involverades i ärendet. Ingen är frihetsberövad i ärendet. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt i Skäggetorp under natten. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.