26 april 13:49, Trafikolycka, Norrköping

Lastbilsekipage körde genom rondell.

12.15 SOS larmade om att en trailerdragare med släp hade körts rakt genom rondellen vid Stockholmsvägen / Koppargatan i Norrköping och hamnat på en parkering intill. Det hade inte skett någon krock med fordon eller person och ekipaget stod inte på vägbanan.

12.26 Polis på plats. Räddningstjänst och ambulans hade också kallats dit.

Chauffören var chockad men inte skadad. Polisens kontroll visade att han var nykter och han visade inte tecken på narkotikapåverkan. Mannen sade att han hade väjt för en personbil för att undvika kollision och då tappat kontrollen på körningen.

Efter att ha undersökt omständigheterna på platsen har trafikpoliserna på platsen gjort bedömningen att det inte finns någon misstanke om brott, och att händelsen är att betrakta som en olyckshändelse.

Inga personskador rapporterades och inga skador på fordon eller fastighet, men det blev märken i marken och trailerdragaren läckte ut vätska som räddningstjänsten fick hantera.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.