28 april 06:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen tjänstgör Hans-Jörgen Ostler.

01.16, stöld från motorfordon, Kungälv
Vi får in ett larm om att två obehöriga personer befinner sig på ett inhägnat område till en bilfirma. De går fram till en skåpbil på området och lägger sig under bilen och skruvar av ett avgasrör. Väktare och polis åker till platsen. I samband med att patrull och väktare kommer fram springer personerna från platsen. En hundpatrull får upp ett spår längs ett staket. De springer vidare mot en mack i närheten och vid påfarten mot E6 kan polis slutligen gripa de två gärningspersonerna. De grips misstänkta för olaga intrång samt stöld.

00.50, skadegörelse, Göteborg
En person krossar en bakruta på en bil i Brämaregården. Personen försvinner sedan från platsen och är inte kvar när polis kommer fram. Patrullen upprättar en anmälan om skadegörelse.

03.14, rattfylleri, Göteborg
En patrull stoppar en bil på Guldmyntsgatan. Föraren tas med för kontroll misstänkt för drograttfylleri. Det blir en anmälan om grov olovlig körning samt narkotikabrott eget bruk.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.