28 april 07:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.22 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.24 polisen fick samtal om misstänkt inbrott i stadsdelen Haga i Norrköping. Polisen åkte till platsen och träffade på en bilist som kontrollerades. Misstanke uppstod då om drograttfylleri mot den kvinna i 25-årsåldern som körde bilen. Hon fick följa med för provtagning och förhör. Någon inbrott upptäcktes inte.

03.04 polisen fick samtal om en vinglig bilfärd vid trafikplats Kneippen i Norrköping. När polisen kom dit var bilisten borta men polispatrullerna åkte åt olika håll och letade. En polispatrull anträffade bilisten vid Borgs kyrka och vid kontroll visade det sig att föraren var berusad och bilen hade punktering på tre däck. Föraren, en man i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.