Uppdaterad 29 april 21:14

29 april 17:07, Vapenlagen, Jönköping

Man gripen med pistolliknande föremål.

16.36 Polisen fick flera samtal från personer som hade sett en man vifta med något som såg ut som en pistol, på en linjebuss i centrala Jönköping. Han hade sedan gått av bussen. Det var på Östra Storgatan vid korsningen med Tullportsgatan. Flera polispatruller skickades till området.

16.42 En polispatrull meddelade att de hade fått tag i en man längre bort på Östra Storgatan. Han stämde in på signalementet och hade ett pistolliknande föremål. Det var vid korsningen med Bomgatan. Mannen hade enligt en inringare kastat flaskor omkring sig på platsen. Han greps och belades med handfängsel och fördes till polisstationen.

Polisen kommer nu arbeta med att få klarhet i vad som har hänt genom att hålla förhör med vittnen och den misstänkte. Den gripne är en man i 30-årsåldern. Ingen ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

Brottsrubricering(ar), detaljer kring det pistolliknande föremålet, etc. är än så länge oklart.

21.10 Mannen blev inte formellt gripen, men omhändertagen för tillnyktring. Polisen skriver en anmälan om ringa vapenbrott. "Pistolen" var inte funktionsduglig. Den var pluggad och saknade vitala delar. Polisen har inte kontaktats av någon som har känt sig hotad av mannens uppträdande.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.