03 april 08:07, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. 

Polisen har utöver nedanstående även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:22 Trafikolycka, Gällivare: Polispatrull beordras till Ängesån med anledning av en skoterolycka. En person förs med ambulanshelikopter till sjukvård med oklart skadeläge. Olyckan utreds av polisen.

02:18 Rattfylleri, Luleå: Vid stopp och kontroll av en personbil i Sunderbyn blåser föraren, en man, positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas.

05:21 Skadegörelse, Luleå: Polispatrull beordras till Storheden med anledning av att en väktare ringt polisen om en misstänkt skadegörelse på en obemannad mack. Ingen misstänkt gärningsperson finns kvar på platsen när patrull kommer dit. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.