03 april 13:59, Brand, Söderköping

Brand i byggnad.

11.23 SOS-larm till polisen om brand i byggnad på Domherrestigen i Söderköping.

11.34 räddningstjänsten, som är framme på platsen kallar på polis med anledning av misstankar om att branden kan vara anlagd. Branden, som uppstått i en tvättstuga, är släckt.

12.05 polisen är framme på Domherrestigen.

13.30 polisen har spärrat av området kring brandplatsen inför en kommande kriminalteknisk undersökning. Polisen har påbörjat en utredning om mordbrand, med anledning av vad som förekommit vid den initiala undersökningen av platsen.

Polisen har också startat en förundersökning om skadegörelse genom brand gällande den brand på samma gata som uppstod i morse vid 05.26, se länk till tidigare notis.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med bränderna, eller som annars har vetskap som kan vara till nytta för utredningen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.