Uppdaterad 01 maj 14:37

30 april 02:15, Mord/dråp, försök, Norberg

Misstänkt mordförsök i Norberg.

Polisen får samtal om att flera personer ska ha blivit skadade i ett bråk i en lägenhet i Norberg. Enligt anmälare ska det ha varit flera personer i lägenheten, och en av de skadade personerna ska vara svårt skadad.

Flera patruller beordras till platsen där det visar sig att en man i övre tonåren har blivit skuren i halsen med något vasst föremål. Han avförs med ambulans till sjukhus. Skadorna bedöms initialt som livshotande.

Även en kvinna i den aktuella lägenheten är skadad. Kvinnan, som är i mellersta tonåren, har fått ett slag i huvudet med någon form av tillhygge.

Efter förhör med vittnen kan en man i 20-årsåldern gripas på platsen misstänkt för försök till mord, alternativt dråp, och grov misshandel. Även den gripna gärningsmannen har skador, men ska vara lindrigt skadad.

En förundersökning inleds och lägenheten spärras av för att genomföra en teknisk undersökning.

Uppdaterad kl 14:37

Skadorna på den man som fördes till sjukhus med ambulans visade sig vara lindrigare än vad polisen tidigare befarade. Mannen är fortsatt kvar på sjukhus för vård, men skadorna ska inte vara livshotande.

Gärningsmannen som greps efter händelsen är numera anhållen efter beslut av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.