Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

30 april 05:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

23.24 Hunnebostrand, inbrott
Larm om inbrott i fiskaffären på Norra Strandgatan. Via kameralarm ser man hur en man tagit sig in i lokalerna. När polisen kommer fram är mannen borta och det kan konstateras att det har försvunnit vinflaskor och en högtalare. Cirka en timme senare får polispatrullen syn på en man som stämmer in på signalementet. Vid husrannsakan i mannens bostad hittas stöldgods från inbrottet. Mannen, som är i 50-årsåldern, misstänks för inbrottet och har förhörts på plats om detta. Ej frihetsberövad.

23.34 Skövde, rattfylleri
På Stationsgatan stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 50-årsåldern som blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Han tas med för provtagning och hans körkort omhändertas.

00.08 Göteborg, inbrott
På Amerikagatan ser vittnen hur en man krossar en ruta till en frisörsalong och tar sig in. Efter en kort stund kommer mannen ut igen och springer från platsen. Det är i nuläget oklart vad som stulits. Polis har varit på plats och tagit uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott.

00.44 Mark, brand
I Tostared har det börjat brinna i en husvagn. Inledningsvis fanns det spridningsrisk till en ladugård men räddningstjänsten lyckades få kontroll på branden. Oklart vad som orsakat branden men polisen skriver en anmälan om brand utan misstanke om brott.

05.34 Borås, villabrand
Larm kommer in om en fullt utvecklad brand i en villa på Dunderbergsvägen i Sjömarken. Fyra personer som bor i villan har tagit sig ut och ingen ska vara kvar inne. Räddningstjänst, ambulans samt polis är på plats. Väg i närheten avstängd. De fyra personerna som tagit sig ut är samtliga körda till sjukhus i ambulans med brännskador och rökskador, oklart hur allvarliga. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.