30 april 07:03, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon och trevlig Valborg! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Det ärende som sticker ut:

04:21 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till E4:an i höjd med Albacken, Mjölby, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en personbil ha kört in i en annan bil på en rastplats i södergående körriktning. Ingen person skadades i samband med händelsen. Polispatrull kommer skriva en anmälan om vårdslöshet i trafik där föraren i den ena bilen, en kvinna i 25-årsåldern, blev vållande till olyckan.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, tre viltolyckor utan personskador (rådjur, rådjur, hjort) samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.