Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

30 april 07:03, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon och trevlig Valborg! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 30-tal ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits (se nedan). Ingen person har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

01:17 Polis larmades till en matbutik i Tystberga med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats. Tjuven/tjuvarna ska ha tagit sig in i butiken genom att krossa en ruta till entrédörren. Stöldgodset ska bland annat ha bestått av snus och frimärken. Ingen person har frihetsberövats. En anmälan om stöld kommer upprättas.

01:37 Polis larmades till centrala Nyköping med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats på en restaurang. Tjuven/tjuvarna ska ha tagit sig in genom entrédörren och fått med sig kontanter. Ingen person har frihetsberövats. En brottsplatsundersökning kommer genomföras under fredagen. En anmälan om stöld kommer skrivas.

02:25 Polis larmades till Årby i Eskilstuna med anledning av bråk i en bostad. Väl på plats greps en man i 35-årsåldern. Han är i nuläget misstänkt för misshandel och olaga hot. Polispatrull har genomfört vittnesförhör med målsägaren, en kvinna i 30-årsåldern.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.