Uppdaterad 04 april 15:14

04 april 15:00, Brand, Norrköping

Rökutveckling i flerfamiljshus i Norrköping.

14:37 SOS larmade polis, räddningstjänst och ambulans till ett flerfamiljshus på Södra Promenaden i Norrköping med anledning av rökutveckling i fastigheten. Adressen är samma där det brann i postfack tidigare under dagen.

14:42 Polis var på plats. Initialt vid en brand är polisen räddningstjänsten behjälpliga.

Räddningstjänsten arbetar på platsen och det är för tidigt att säga vad som har orsakat branden.

14:50 Polisen har spärrat av runt fastigheten då det har samlats en del folk runt huset. Syftet med avspärrningen är att ingen ska ta sig in i huset medan blåljuspersonal arbetar på platsen.

15:04 Branden kunde lokaliseras till första våningen. Räddningstjänsten arbetar fortfarande med branden. Även om brandorsaken inte är fastställd har polisen rubricerat branden som försök till mordbrand. Detta bland annat med anledning av tidigare bränder på samma adress. I nuläget finns det ingen misstänkt eller gripen.  

15:09 Polisens kriminaltekniker är beordrade till platsen för brottsplatsundersökning. Det finns inga rapporter om att någon ska ha kommit till skada i samband med branden.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.