Uppdaterad 09 april 06:59

09 april 06:23, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Under dagen tjänstgör Hans-Jörgen Ostler som presstalesperson i kväll Fredrik Svedmyr.

23:43 Mordbrand och olagahot, Härryda.
Polis larmades till en adress i Härryda med anledning av en brand i en villa. I ett litet hus i anslutning till villan anträffades en berusad man som var agiterad och hotfull mot polis personal. Mannen som är i 55-årsåldern har relation till ägaren av villan, han skall även under kvällen ha hotat en annan släkting till livet. Mannen grips misstänkt för mordbrand samt olaga hot. 

00:59 Stöld inbrott, Öckerögatan i Göteborg.

Polis larmades om ett pågående inbrott i vindsförråd på Öckerögatan i Göteborg. Efter en stunds letande på platsen kunde polisen lokalisera en man i 30-årsåldern som misstänktes för olaga intrång samt försök till stöld och narkotikabrott.

03:18 Skadegörelse, olaga intrång, Ica Storgatan, Vara.
Polis larmades om ett pågående inbrott i en Ica butik på Storgatan i Vara.
En man ska med hjälp av en sten och en lastpall ha krossat rutan till butiken och tagit sig in.  Polis på plats kunde omhänderta mannen, anmälan om skadegörelse och olaga intrång upprättades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.