För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

09 april 06:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen person har gripits, ingen har omhändertagits för berusning men en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.29 inbrottslarm från ett kafé i Ljura, Norrköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig att ingen varit inne i lokalerna men däremot har två infravärmare och plastväxter stulits från en en utedel. Polisen spanade i omgivningarna men kunde inte hitta någon misstänkt. Polisen påbörjade en utredning om stöld.

04.29 polisen fick samtal om stök och oljud i ett trapphus på Albrektsvägen i Norrköping. När polisen kom till platsen var det lugnt men en man i 50-årsåldern påträffades. Polispatrullen, som tidigare varit på stölden i Ljura, noterade dock att mannens signalement stämde i detalj med vad som kunnat noteras på en övervakningsfilm. Mannen greps och fördes till polisstationen för förhör angående stöld.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.