01 augusti 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

19.10 Härryda, grov misshandel samt skadegörelse genom brand.
Larm inkommer att en bil brinner på Härsjödammsvägen varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Framkommer även att det skulle varit någon form av bråk innan bilen börjat brinna. Ingen är kvar när polis kommer fram. Branden släcks och en hund börjar spåra i området men utan framgång. Inga personer påträffas men patrullen säkrar lite spår på platsen samt hör vittnen som sett hur några slagit och sparkat på en person i samband med att bilen började brinna.

22.07 Göteborg, allmänfarlig vårdslöshet.
Full utvecklad brand i en bostad på Eriksbo Östergärde varför räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. Polis spärrar av en del av området runt själva platsen för att underlätta räddningsarbetet. Polis evakuerar boendes i samma trappuppgång under tiden som räddningstjänst påbörjar släckningsarbetet. Inga uppgifter om att någon har fysiskt skadats i samband med branden. Efter en stund har branden släckts, en köksfläkt som det börjat brinna i. Lägenhetsinnehavaren kontrolleras av ambulanspersonal på platsen men bedöms att ingen behöver följa med till sjukhus, en anmälan skrivs.

01.50 Göteborg, skadegörelse genom brand.
En återvinningsstation på Jungmansgatan börjar brinna varför räddningstjänst samt polis åker till platsen. Finns bra vittnesuppgifter som säger att flera personer tillsammans har tänt på så att det börjat brinna, dock ingen spridningsrisk. Man söker av närområdet men ingen person påträffas som kan sättas i samband med branden. Räddningstjänst släcker branden och patrullen skriver en anmälan.

00.47 Göteborg, personrån.
En man blir rånad av två okända killar vid en hållplats i Kortedala. Polis till platsen och kan gripa en person som varit delaktig i själva rånet. Inga ytterligare detaljer då det var svårt att intervjua offret på grund av språkförbistringar.

01.28 Uddevalla, personrån.
En kille ringer in till polisen och berättar att han blivit påhoppad bakifrån av två för honom okända personer. Han möter upp vid en hållplats i området Elseberg. Patrullen tar uppgifter för en anmälan, inga uppgifter om vad vederbörande har blivit av med.

02.05 Göteborg, personrån.
En man blir frånryckt sin guldkedja som han hade runt halsen. Händelsen utspelade sig på Östra Larmgatan och gärningsmännen, tre till antalet, sprang sedan från platsen.

03.13 Göteborg, personrån.
En person har blivit rånad på sin halskedja, mobil samt plånbok. Rånaren hade lyft på sin tröja och visade att han hade något i sin byxlinning varför anmälaren inte vågade något annat än att ge sig ifrån sina tillhörigheter. Enligt uppgifter från platsen skall det varit fyra personer som hjälptes åt.

03.38 Göteborg, personrån.
En man ringer in till polisen och berättar att han blivit rånad på sin mobiltelefon, halskedja samt armband. Rånet skulle ägt rum på Järntorget för ca 20 min sedan. I detta fall skulle det varit en ensam rånare som kom över hans tillhörigheter.

04.24 Göteborg, personrån.
En person blir påhoppad bakifrån på Katjas Gata av någon som tar ett strypgrepp på honom. Anmälaren faller till marken och samtidigt blir av med sina hörlurar. Enligt anmälaren hade rånaren åkt på samma buss som anmälaren och klivit av på samma hållplats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.