Uppdaterad 01 augusti 08:18

01 augusti 08:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 130-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

22.49 Polis larmades med anledning av ett bråk i en bostad i Marielund, Norrköping. En kvinna hade blivit misshandlad av en man. Mannen och kvinnan är i 40 respektive 35-årsåldern. Polisen har upprättat en anmälan om misshandel. Ingen person ska, enligt uppgift, ha behövt uppsöka sjukhus med anledning av händelsen.

02.50 Polis larmades till en restaurang i centrala Norrköping. En man hade blivit hotfull och gjort motstånd mot en ordningsvakt när han skulle avvisas från platsen, och gripits av ordningsvakt. Polis åkte till platsen och mannen togs med till polisstationen. Mannen, som är i 30-årsåldern, omhändertogs på grund av berusning, LOB, och han misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat viltolyckor och larm om skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.