01 augusti 08:11, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 90-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits (se nedan).

22.31 Polis larmades med anledning av ett bråk på ett tåg och vid resecentrum i Gnesta. En man hade slagit en annan man till marken. När polis kom till platsen kunde en man i 45-årsåldern gripas, misstänkt för misshandel. Målsäganden ska, enligt uppgift, inte ha behövt föras till sjukhus i ambulans.

23.30 Polis tog emot flera samtal gällande bråk mellan ett flertal ungdomar i centrala Gnesta. Enligt samtal till polisen var det ett 15-tal ungdomar som bråkade, kastade glasflaskor och slog på bilar. Polis från polisregion Öst och Stockholm åkte till platsen. Flera personer kontrollerades, två personer med togs för provtagning efter misstanke om narkotikabrott och en person omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB. En anmälan om misshandel upprättades. Ingen person ska ha skadats vid bråket.

00.22 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott i en lokal på Gripsholmsvägen, Mariefred. Glaskross hade hörts och fyra okända personer setts i anslutning till fastigheten. När polis kom fram konstaterades att en ruta krossats. Ingen misstänkt var kvar på platsen. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats. Det är i nuläget oklart om något har stulits från lokalen.

02.36 Polis larmades med anledning av en misshandel som skett i Nyfors, Eskilstuna. En man hade slagit en kvinna i ansiktet så att hon börjat blöda. Polis åkte till adressen och en man i 35-årsåldern, greps på platsen. Mannen misstänks för misshandel i relation. Kvinnan fördes till sjukhus för kontroll och eventuell vård.

03.29 Polis larmades med anledning av en stöld på ett äldreboende i Katrineholm. Personal hade upptäckt att en ruta krossats och att flera mobiltelefoner saknades. Polis åkte till platsen och händelsen utreds som stöld genom inbrott.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.